top of page

TIEDOTTEET

Veneenlaskupaikka on suljettu toistaiseksi.

Keihässalmen merenrantakylässä tehtiin ensimmäiset tonttikaupat – Eero Lehti toivoo varainsiirtoveron laskun vauhdittavan kauppoja

Keihssalmi kaupanteko2000px.jpg

Ostaja Pasi Toikka, myyjää edustava Jari Vähämäki ja kaupanvahvistaja Anne Vastamäki käyvät läpi varainsiirtoveron kiemuroita.

Pyhtään Keihässalmeen nousevassa merenrantakylässä tehtiin torstaina 12.10. ensimmäiset tonttikaupat. Kotkalainen yrittäjä Pasi Toikka aikoo rakennuttaa itselleen ympärivuotisen loma-asunnon, jonne voi mahdollisesti muuttaa myös pysyvästi.

 

– Ihan ensimmäiseksi alkaa kivien siirto, puiden kaato ja muu tontin muokkaus, samoin tietysti tarvittavien lupien haku, sanoo kaupanteon alla tulevia tiluksiaan Keihässalmessa esitellyt Toikka.

 

Toikan Kivi Oy tekee pihojen maisemointia Kotkan seudulla, joten mikään yllätys ei ole, että Toikka saattaa tarjota palveluitaan myös tuleville naapureilleen, kun on ensin saanut oman tonttinsa mallikelpoiseen kuntoon.

 

– Neuvoja saa ilmaiseksikin, mutta varsinaiset kivityöt kyllä maksavat, Toikka vinkkaa.

 

Eero Lehti toivoo varainsiirtoveron laskusta vauhtia

 

Muun muassa kohonnut korkotaso ja talouden yleinen suhdannetilanne ovat saaneet tonteista kiinnostuneet mahdolliset ostajat varovaisiksi. Keihässalmeen on tehty muutamia tonttivarauksia, ja merenrantakylän puuhamies, kauppaneuvos Eero Lehti toivoo hallituksen torstaina esittämän varainsiirtoveron laskun osaltaan vauhdittavan kauppoja. Lehti muistuttaa, että kiinteistöjen yhden prosenttiyksikön veronalennus on tarkoitus toteuttaa takautuvasti, jotta asuntomarkkinat eivät pysähtyisi alennusta odotellessa.

– Nyt kannattaa ostolaidalla toimia, kun rakentaminen on suhteellisen halpaa ja parhaita tontteja on vielä jäljellä. Vuoden päästä tilanne voi olla aivan toinen, Lehti huomauttaa.

 

Pasi Toikka aikoo ryhtyä rakentamaan ensi vuoden puolella. Merenrantakylään nousee aikanaan viitisenkymmentä taloa joko pysyvään tai vapaa-ajan asumiseen.

 

Lisätietoja:

 

Janne Kaulio, Pyhtään tekninen johtaja 044 357 5503

Pasi Toikka, Toikan Kivi Oy, 0400 659003

Eero Lehti, toimitusjohtaja, Hiittisen Kalamaja Oy 0400 461577   

Keihssalmi kaupanteko paikalla2000px.jpg

Pyhtään tekninen johtaja Janne Kaulio, Toikan Kiven Pasi Toikka ja Remaxin Jari Vähämäki pohtivat sotainvalidien entisen vapaa-ajanrakennuksen tulevaa käyttöä.

bottom of page